• Wygląd nie ma tutaj żadnego znaczenia

    stary-garnek

    Czy stare garnki zachowują smak potraw?

    Czy wygląd garnków w kuchni lokalu gastronomicznego ma znaczenie? A dlaczego miałby je mieć? Jest to w końcu urządzenie użytkowe, jedno z najważniejszych i po prostu musi spełniać swoja rolę, a nie wyglądać. Jeśli zajrzymy do najlepszych kuchni świata, gdzie przygotowywane są posiłki o wartości rocznej pensji przeciętnego Kowalskiego, nie zobaczymy garnków ze złota, ale z pozoru zwykłe, stalowe cylindry wyposażone w stalowe uchwyty. Najważniejsze jest to, by wszystko było tutaj nierdzewne i niepalne, co oznacza, że nie można sobie pozwolić na żadne upiększenia wykonane z plastiku czy z innych podobnych substancji. Nie mają one żadnego zastosowania praktycznego i stanowią tylko element, który mógłby się brudzić.

    Nikomu nie potrzeba dodatkowej pracy przy szorowaniu garnków, a co zwykle jeszcze ważniejsze, na prostych konstrukcjach dużo lepiej widać wszystkie zabrudzenia, które zawsze się jakoś prześlizgną i trzeba je po prostu odpowiednio usunąć, do czego potrzeba najpierw ich zauważenia.

    Tagi: , ,

Related Entries

  • No related posts

Share!

  • Digg
  • delicious
  • stumbleupon
  • twitter

Comments are closed.