• Rozpuszczona czekolada

    Wszyscy lubimy rozpuszczoną czekoladę, lubimy ciasta i torty polane taką czekoladą. Chcemy by czekolada była dobrze rozpuszczona, bez żadnych grudek. Metoda rozpuszczania czekolady jest bardzo prosta, w jakimś naczyniu, nad parującą wodą rozpuszczamy tabliczkę czekolady.
    Jednak bawiąc się tak w rozpuszczanie czekolady możemy robić to w domu ale już w punkcie gastronomicznym samo rozpuszczenie czekolady trwałoby w nieskończoność.
    Dlatego wymyślono takie urządzenie jak podgrzewacz do czekolady. Urządzenie bardzo przydatne w różnych punktach gastronomicznych, gdzie podaje się różnego rodzaju słodycze. Dzięki takiemu urządzeniu z łatwością można rozpuścić czekoladę i przygotować z niej pralinki, polewę do ciast lub lodów.
    Każdy podgrzewacz do czekolady wykonany jest ze stali nierdzewnej, chromowanej co daje doskonałe utrzymanie urządzenia w czystości, ma wyjmowane pojemniki, również wykonane z takiej samej stali. Pod pojemnikami znajduje się stale podgrzewana płytka. Daje to wciąż taką samą temperaturę, co z kolei powoduje, że czekolada rozpuszcza się doskonale i równomiernie. Podgrzewacze do czekolady mają bardzo duże pojemniki co daje możliwości rozpuszczenia dużej ilości czekolady. Dużo rozpuszczonej czekolady potrzeba w lokalu gastronomicznym, który specjalizuje się w podawaniu słodkości czekoladowych.
    Podgrzewacze do czekolady są różne, ale zawsze odporne na uszkodzenia mechaniczne, łatwe w utrzymaniu w czystości i proste w obsłudze. Każdy taki podgrzewacz posiada termostat co daje możliwość kontrolowania odpowiedniej temperatury. Czekolada może być rozpuszczana i mieszana z różnymi substancjami tworząc w ten sposób doskonałe i smaczne napoje czekoladowe. Dlatego też podgrzewacze do czekolady są również dyspenserem, ponieważ można z nich bezpośrednio do kubka przelewać napoje. Podgrzewacz do czekolady to urządzenie, w które jest warto zainwestować jeżeli prowadzi się punkt gastronomiczny ze słodkościami. Znacznie ułatwi on nam pracę i sprowadzi większą ilość klientów, którzy są równocześnie miłośnikami rozpuszczonej czekolady.

Related Entries

  • No related posts

Share!

  • Digg
  • delicious
  • stumbleupon
  • twitter

Comments are closed.