• Przede wszystkim czystość

    Zmora każdej kuchni - brudne garnki

    Zmora każdej kuchni – brudne garnki

    Jeśli jest jedna rzecz, która może doprowadzić w kuchni lokalu gastronomicznego do katastrofy, jest to niewystarczająca czystość oraz nieprzestrzeganie bardzo wyśrubowanych zasad higieny. Ma to nieporównywalnie większe znaczenie, niż w przypadku naszej kuchni w domu, ponieważ tutaj nie powstanie jakieś małe zanieczyszczenie, które sobie najpierw zaschnie, a potem zacznie o sobie powoli przypominać po dłuższym czasie. Tutaj od razu zaczną zachodzić procesy mogące być nawet groźne dla zdrowia personelu i obsługiwanych klientów, co jest największym niebezpieczeństwem.

    Największe zagrożenie jest związane z garnkami, gdyż to na nich są idealne warunki do rozwoju aż nie wiadomo czego i żeby poradzić sobie z tym faktem, potrzeba przede wszystkim odpowiednich garnków do gotowania. Garnek do lokalu gastronomicznego musi być prosty, ponieważ nie ma żadnych wskazań mówiących, że powinien być złożony, a prostota jego konstrukcji w znakomity sposób pozwala na uzyskanie czystości bez tytanicznego wysiłku.

    Tagi: ,

Related Entries

  • No related posts

Share!

  • Digg
  • delicious
  • stumbleupon
  • twitter

Comments are closed.