• Odpowiednia wytrzymałość

    Garnki kupowane na potrzeby lokali gastronomicznych mają się mniej więcej tak do garnków ze zwykłej kuchni, jak ciężarówka przewożąca towary na trasach międzynarodowych do małego autka podmiejskiego przeznaczonego do dowożenia dzieci do szkoły i robienia zakupów z lokalnych sklepach. Porzucając tę dość szeroko zakrojoną metaforę trzeba po prostu podkreślić, że wymagania, jakie trzeba stawiać w stosunku do garnków wykorzystywanych w lokalach gastronomicznych, muszą być skrajnie wysokie i różnią się one diametralnie od wymagań gospodyń domowych.

    Garnki narażone są najbardziej ekstremalne sytuacje.

    Garnki narażone są najbardziej ekstremalne sytuacje.

    Dotyczy to właściwie wszystkich ich części od dna po same uchwyty. Zazwyczaj dobrym sposobem na rozpoznanie, czy cały garnek jest godny naszej uwagi, są uchwyty. Jeśli są one równocześnie nierdzewne, łatwe do czyszczenia i przymocowane do garnka za pomocą co najmniej czterech nitów, możemy być spokojni. Wszystkie mocowania oparte o różnorodne śruby i tego typu rozwiązania, które zawiodą już po kilku miesiącach, trzeba jednak natychmiast zdyskwalifikować i z nich zrezygnować.

    Tagi: , ,

Related Entries

  • No related posts

Share!

  • Digg
  • delicious
  • stumbleupon
  • twitter

Comments are closed.