• Ochrona żywności to konieczność

    W praktyce gastronomicznej nie ma najmniejszych szans na to, że wszystkie potrawy będą przygotowywane z produktów świeżych, dlatego stosowanych jest wiele produktów mrożonych. Oczywiście byłoby to możliwe pod warunkiem operowania tylko na bardzo ograniczonym zbiorze produktów regionalnych, czym szczycą się na przykład nadbałtyckie smażalnie ryb, ale w praktyce jest to bardzo mało prawdopodobne, ponieważ chociażby ze względu na skalę działania trzeba być przygotowanym na zaoferowanie klientom większej ilości towaru, niż można przechowywać w stanie świeżym.

    Lód z zamrażarki lodówki

    Lód z zamrażarki lodówki

    Lodówki są tutaj absolutną koniecznością i na szczęście producenci takiego sprzętu dla lokali gastronomicznych nas niemalże rozpieszczają. W prosty sposób, chociaż oczywiście nie zawsze tani, można łatwo schłodzić i zamrozić wszystkie produkty, które trafiają do punktu gastronomicznego niezależnie od tego, czy dotarły jako schłodzone, czy już były całkowicie zmrożone i potrzebne jest tylko utrzymanie ich w odpowiedniej temperaturze do momentu podgrzania i podania.

    Tagi: , ,

Related Entries

  • No related posts

Share!

  • Digg
  • delicious
  • stumbleupon
  • twitter

Comments are closed.